Міжнародна наукова конференція

“Українська жінка у іншонаціональному середовищі: побутовий та громадянський вияви”

У четвер 14 квітня 2016 року Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України проводить Міжнародну наукову конференцію “Українська жінка у іншонаціональному середовищі: побутовий та громадянський вияви”.

Термін подання заявок - до 1 квітня 2016 року.

Основні напрями роботи:
1. Участь українських жінок у суспільно-політичному житті країн перебування.
2. Педагогічна праця українського жіноцтва в еміграції.
3. Діяльність українських жінок у Міжнародних жіночих організаціях.
4. Видання “жіночих” часописів.
5. Українські мисткині у світовому культурному просторі.
6. Українські жінки-науковці та їхня діяльність в еміграції.
7. Українська жінка в еміграції: у родинних взаєминах і особистісних стосунках з чоловіками.

Робочі мови: українська, англійська.
Проїзд та проживання за рахунок учасників конференції. Організаційний внесок – 200 грн.

Заявки на участь у конференції мають містити: тему і коротку анотацію доповіді (до 500 др. знаків), відомості про автора (прізвище, ім’я, науковий ступінь, звання, посада та місце роботи) і контактні дані (електронну/поштову адресу, телефон).

Заявки надсилати до 1 квітня 2016 року на поштову адресу: Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України, вул. Трьохсвятительська, 4, м. Київ, 01001 чи на е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. з позначкою “Заявка на конференцію”.
Усі прийняті доповіді (з короткою анотацією для ознайомлення) будуть опубліковані на офіційному сайті Інституту до початку конференції.

Матеріали конференції будуть опубліковані в збірнику наукових праць “Ucraina Magna” (електронний та паперовий журнал). Обсяг до 1 др. арк. Посилання автоматичні внизу сторінки. Статті приймаються такими мовами: українська, англійська, чеська, польська, німецька та французька. До статті додати назву, ім’я автора і розширені анотації (близько 500 др. знаків) українською та англійською мовами. За наявності ілюстрацій, вони подаються в електронному варіанті з роздільною здатністю не менше 300 dpi.
Кінцевий термін подачі матеріалів 25 травня 2016 року.

Місце проведення – зал засідань вченої ради Інституту (м. Київ, вул. Трьохсвятительська 4, 5-й поверх).
Ірина Каневська: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (+38 096 119 37 09)
Дмитро Гордієнко: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (+38 067 605 88 63)

Додаткова інформація