8-11 червня 2021 р. відбулася Міжнародна онлайн конференція

“ЖІНОЧІ ВИМІРИ МИНУЛОГО:

УЯВЛЕННЯ, ДОСВІДИ, РЕПРЕЗЕНТАЦІЇ”

присвячена 10-річчю діяльності УАДЖІ

Організатори - Українська асоціація дослідниць жіночої історії та Центр міської історії Центрально-Східної Європи, за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро-Київ Україна

UARWH conf 2021

Що ми знаємо про реальний історичний досвід реальних жінок у вирі різних історичних подій? Як ми уявляємо жіноче минуле в часи історичних катаклізмів та в роки відносного спокою? Як пережите жінками представлене в літературі, мистецтві та кіно? Як змінилися українські жінки під впливом подій, учасницями та свідками яких вони були? Які джерела можуть розповісти нам про життя та діяльність жінок найбільш повно і достовірно? Що може дати знання жіночої історії для розуміння сучасних процесів в Україні?

Оргкомітет отримав близько сотні заявок, з яких після тривалого відбору до Програми конференції увійшли 25 доповідей в межах 8 тематичних панелей. У конференції взяли безпосередню участь 43 дослідники/ці - доповідачі/ки, модератор(к), дискутант(к)и, серед яких учені різного віку та академічного статусу (від аспірантів/ок до професорок/ів), 5 чоловіків, 9 членок УАДЖІ), представники/ці різних наук (історія, етнологія, фольклористика, соціологія, літературознавство, мистецтвознавство, політологія, медіа-студії, культурологія. Географічно ми охопили  8 українських міст (Львів, Харків, Київ, Запоріжжя, Умань, Полтава, Дніпро, Рівне) та 5 країн (Україна, Німеччина, Польща, США, Великобританія). Ми також мали приємну нагоду почути слова вітання та напучування від наших інтелектуальних наставниць - проф. Марти Богачевської-Хомяк та Наталії Пушкарьової. 

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ

Повний відеозапис усіх доповідей та дискусій доступний на Youtube-каналі Центру міської історії

(програма кожного дня подана під відео)

1-ий день - 8 червня 2021

2-ий день - 9 червня 2021

3-ий день - 10 червня 2021

4-ий день - 11 червня 2021

 

 Біографічні довідки про учасниць/ків конференції

 

Оргкомітет конференції:

Оксана Кісь, д.і.н., президентка УАДЖІ

Софія Дяк, PhD, директорка Центру міської історії

Іванна Черчович, к.і.н., н.с. Інституту народознавства НАН України

Мар'яна Байдак, к.і.н., н.с. Інституту народознавства НАН України

Олена Стяжкіна, д.і.н., с.н.с. Інституту історії України НАН України

Катерина Кобченко, к.і.н., с.н.с. Центру українознавства КНУ ім. Т.Шевченка

 UARWH logoCUH Logo UA EN Color 3BL3 RM KIru 4C 1 1

Додаткова інформація